Hej, mam Chargera Police Interceptor z 2013 roku. Mogę otworzyć bagażnik za pomocą pilota i przycisku w kabinie przy kierownicy, ale kiedy naciskam przycisk na bagażniku, nie otwiera się. Czy jest jakiś sposób, żeby to zadziałało?
U mnie też nie działa. Jak wspomniano powyżej, jest to część pakietu policyjnego. Można go wyłączyć, jak omówiono powyżej, ale nie jestem pewien, co jeszcze się zmieni po przełączeniu przełącznika oprogramowania.Mój problem dotyczy przycisku przy świetle stopu, nie działa
Mogę również potwierdzić, że oświetlenie policyjne z 2012 roku zostało zmienione na „nie”, a przycisk bagażnika na 3. światle stopu powraca. Faktycznie zapłaciłem za alfaobd, żeby mieć tę funkcję. W sumie wydałem 59 dolarów, licząc transakcję, którą otrzymałem na interfejsie bluetooth z Amazon. Nie wiem, co z tym zrobię dalej. Prawdopodobnie coś zepsujęPrzycisk bagażnika na desce rozdzielczej powinien działać po włączeniu zasilania. Jeśli kupisz alfaOBD i czytnik obd, możesz wyłączyć "Police Lighting Feature".
Wtedy przyciski bagażnika powinny działać normalnie. Przynajmniej moje tak działają po tym, jak to zrobiłem, dzisiaj.
Muszę sprostować twoje stwierdzenie, Zewnętrzny przycisk otwierania bagażnika, który znajduje się na bagażniku, nie działa, jeśli nie masz przy sobie pilota, więc bagażnik jest nadal bezpieczny nawet w trybie cywilnym.Myślę, że przycisk otwierania bagażnika w pokrywie bagażnika Pursuit jest zaprogramowany tak, aby nie działał; w przeciwnym razie każdy przechodzący obok Pursuit mógłby nacisnąć przycisk i otworzyć bagażnik. Tylko praca z pilotem i przyciskiem zwalniania wewnątrz pozwala LEO kontrolować dostęp do bagażnika.
Jak stwierdził Gary599, przeprogramowanie funkcji Pursuit (wyłączenie „Police Lighting Feature”) przywraca normalną funkcję cywilną przycisku pokrywy bagażnika.
.
Zależy to od tego, czy drzwi są zablokowane. Jeśli drzwi są odblokowane, możesz otworzyć bagażnik za pomocą zewnętrznego przycisku otwierania bagażnika bez pilota. Przynajmniej tak to działa w moim Chargerze z 2012 roku. Zachowanie mogło ulec zmianie w późniejszych modelach... Nie wiem.Przycisk otwierania bagażnika na zewnątrz bagażnika nie działa, jeśli nie masz przy sobie pilota
Nie było go tu od 1,5 roku. Zobacz jego profil.Który interfejs Bluetooth dostałeś? Szukam jakiegoś, ale nie wiem, który wybrać.
Żeby nikogo nie wprowadzać w błąd co do problemu oryginalnego plakacza dotyczącego nie działającego przycisku otwierania bagażnika w modelu Pursuit, tak są one zbudowane, nie ma z tym nic wspólnego.W instrukcjach serwisowych Chilton jest kilka świetnych informacji, które są bezpłatne za pośrednictwem strony internetowej większości bibliotek publicznych. Na przykład naprawa/serwis, przewodniki rozwiązywania problemów i biuletyny serwisowe. Wystarczy zalogować się na stronie internetowej biblioteki i wyszukać Chilton, a powinna pojawić się biblioteka Chilton.
Poniżej znajduje się zrzut ekranu dla Chargera 2013 pokazujący sekcję diagnostyczną. Załączyłem jedną z sekcji diagnostycznych, ale było ich jeszcze kilka.
View attachment 330540