OMG Ludzie. LUDZIE.
Chciałem z wami pogadać! Próbowałem was znaleźć na Facebooku przez grupę Silver State, ale bezskutecznie! OGROMNY FAN. Widziałem, że zajęliście drugie miejsce w Silver State i cholernie imponujące! Mam nadzieję dołączyć w przyszłym roku w 2024 i chciałbym porozmawiać z wami o waszych doświadczeniach i jak jeździł samochód!
Próbowałem ścigać się na Saltflats, ale po dwóch latach wycofywania się zmieniam pas. Spędziłem 2021 robiąc to.
View attachment 319141
Z powrotem do tematu,
Podoba mi się to, co robisz ze srebrem. Chociaż myślę, że czerń wyglądałaby lepiej, choćby po to, by później ukryć kurz. Widziałem wielu ludzi robiących chromowane pierścienie, nakładki ze starymi naklejkami. Można też tanio znaleźć nakładki z logo Dodge Ram.
Ale w przypadku czystego białego Pursuit ten złoty wygląd jest po prostu wspaniały i po prostu sugerowałbym znalezienie zestawu ładnych mosiężnych kół do niego!
Ja sam skorzystałem z okazji, by uciec od ciężkich stalowych kół o szerokości 7,5 cala i zdobyć zestaw kół Heritage o szerokości 8 cali.
View attachment 319139
View attachment 319140
Dzięki za uznanie! Te koła Heritage to te, na które patrzyłem. Naprawdę dobrze wyglądają w Twoim Chargerze. Trochę martwię się przejściem na 20-calowe koło, ponieważ mój mózg jest okablowany w starym stylu i lubię trochę bocznej ściany, aby poprawić jakość jazdy. Zawieszenie Pursuit jest już sztywne, myślę, że byłoby to bardziej surowe na naszych kiepskich drogach, aby przejść na 20". Innym kołem, które lubię, są koła SRT 20x9" z lat 2010-2012. Takie jak te.
Myślałem o spróbowaniu salt flats, ale dostaje się do WSZYSTKIEGO. Znam ludzi, którzy to robią, i widziałem wiele samochodów, i żadna ilość mycia ciśnieniowego nie usuwa tego wszystkiego. Znam ludzi, którzy prowadzili samochody uliczne, które znalazły się w podsufitce lata po wyścigach. Jedyny sposób, w jaki to robię, to jeśli znajdę inny samochód, którego nie przeszkadza mi oglądać, jak rdzewieje na śmierć. Może samochód Pursuit z przebiegiem, który możemy tanio zdobyć.
Ten zaczął życie z nami z przebiegiem zaledwie 48 000 mil. Konkretnie szukałem samochodu z niskim przebiegiem i znalazłem go po kilku miesiącach. Trudno znaleźć bez 100 tys. na nich.
Zajęliśmy 2. miejsce w maju w klasie 110, a następnie ponownie we wrześniu w klasie 120, więc tęsknię za pierwszym miejscem! Uruchomiliśmy tylko parę stoperów i notatek z trasy i mieliśmy dobre czasy, ale ludzie, którzy wygrywają, mają lepszy czas. Nie ma bonusu za ręczne mierzenie czasu, tylko ogólna nagroda za ręczne mierzenie czasu za wydarzenie, więc jeśli ktoś używa lepszego sprzętu do pomiaru czasu niż ty i może utrzymać lepszą wariancję, wygrywa. We wrześniu zaczęliśmy gonić naszą prędkość po zwężeniach, trochę oscylacji plus/minus. Zorientowaliśmy się, co robimy i wróciliśmy na właściwe tory, ale potrzebowaliśmy jeszcze mili, aby zrzucić wariancję na resztę drogi. Dopracowywałem to, kiedy zabrakło nam trasy wyścigu. Osiągnęliśmy wariancję 0,2 sekundy, ale gdybym miał jeszcze milę, bylibyśmy w strefie .0xx.
Ci faceci ścigali się w naszej klasie. Średnia 120 zaczyna być poważna, żadnych nowicjuszy w niej. Ci faceci byli faktycznie w naszym zespole!
Samochody Pursuit naprawdę dobrze nadają się do zawodów, ponieważ mają już większą chłodnicę, chłodzenie oleju, chłodzenie skrzyni biegów, chłodzenie wspomagania kierownicy, a ECM to ECM o ciągłym cyklu pracy do 168 MPH. Większość jest ograniczona przez gminy, które je zamawiają do 150 MPH, ale jest w ECM dla 170 MPH w sposób ciągły. Oznacza to, że mogą uruchamiać wtryskiwacze i cewki przy wysokich cyklach pracy, do których ECM uliczny nie jest przystosowany. Zawieszenie ma 2 stopnie dodatniego pochylenia w przedniej części dla stabilności przy dużej prędkości, inną krzywą pochylenia z tyłu z tego samego powodu, a amortyzatory dobrze działają na stabilność. Tak, jest trochę sztywny do dojazdów do pracy, ale lubię to. Jest stabilny przy dużej prędkości i to się liczy.
Założyliśmy na niego Prochargera, więc mamy ponad 500 KM brutto do dyspozycji, a Procharger również dobrze się sprawdza. Nasze temperatury wlotu z chłodnicą międzystopniową wynoszą około 7-10 stopni powyżej otoczenia, nawet przy dużej prędkości. Widzieliśmy 135 MPH przez 10 ciągłych mil przed zwężeniami w naszym wysiłku związanym z oszczędzaniem czasu, aby pokonać zwężenia przy 95-100. Moja żona nie jest fanką bocznego gee. Konfiguracja Prochargera sprawia, że czuję się, jakbym prowadził wolnossący duży blok. Jest bardzo liniowy, co oznacza, że łatwo jest zwiększać i zmniejszać prędkość w małych krokach. Próba wprowadzenia małych korekt na ostatnich kilku milach pozwala mi na wprowadzenie korekt 1/2 MPH i 1 MPH, aby zbić lub dodać małe części sekundy.
Najlepsze jest to, że samochód jest nadal całkowitym samochodem ulicznym. Modyfikacje w nim nie szkodzą mu. Jechaliśmy nim w obie strony dwa razy do Ely, wzięliśmy udział w wyścigu, a potem wróciliśmy do domu. Osiąga 25+ MPG w obie strony. Cholera, przy średniej 110 MPH przez 122 mile, uzyskał 16,4 MPG (sprawdziliśmy). Następnie przy średniej 120 uzyskał 15,2 przez 90 mil.
Wymieniłem tylny nośnik na przełożenie 3,06 pod koniec lata. Zawieszenie jest przywrócone do standardowego Pursuit, z tulejami stabilizatora i końcówkami łączników z uretanu. Standardowy zestaw stabilizatora był dziwny. Nasz jest bardzo późny 2014, produkcja w połowie września 2014. Ma hamulce BR9, większy tylny drążek 22 mm, ale miał tylko przedni drążek 28 mm, gdzie większość specyfikacji, które mogę znaleźć, mówi, że miał być 22 tył/30 mm przód. Przeszedłem na drążek SRT 32 mm i to pomogło w zwężeniach. Jeździ naprawdę dobrze w ten sposób, zrównoważony i przewidywalny. Przeszedłem na opony 245/55R18, Geneneral G-Max AS-05, W rated (168 MPH). Chciałbym trochę więcej szerokości koła, 8-8,5", ale w tym momencie nie jest to konieczne.
W zeszłym roku brałem również udział w lokalnych wyścigach drag, serii wyzwań klubowych na Firebird Raceway na północ od Boise. Z przełożeniem 2,65 jechał 12,90 przy 109,75 MPH w rozsądnym powietrzu i jechał 12,99 przy 109 w naprawdę złym powietrzu pod koniec roku z przełożeniem 3,06 (98 stopni, 3000' wysokości z około 6800' gęstością). Zamierzam uruchomić go wiosną i zobaczyć, czy nie będzie jechał 12,70 przy około 112-113, tego właśnie oczekuję. Pamiętaj, że na poziomie morza jest to około 0,5 sekundy szybciej. Tutaj dobra R/T to 14,4 przy 96-97.
Jeździ na 91 oktanach, więc możemy go zatankować w dowolnym miejscu. Możemy odbyć nim podróż po całym kraju i nie wymaga specjalnego traktowania. Po prostu nie można go uruchomić na niskiej liczbie oktanowej. Melodia to melodia Prochargera, która jest bardzo dobra dla prowadzenia, ale prawdopodobnie pozostawia 25-30 KM na stole. Ale ma numer CARB EO i naklejkę dla niego i jest legalny w 50 stanach.
Myślę o próbie nieznacznego zwiększenia doładowania. Jest teraz "bezpieczny", ale myślę, że z dobrą melodią mogę dodać kolejne 0,75 psi i uzyskać ponad 500 rwhp, prawdopodobnie 465-470 teraz. Idąc po prędkości pułapki, robi przyzwoitą moc. Byliśmy w pułapce tam, gdzie byli faceci z modyfikowanymi 6.4 SRT, którzy jechali tylko z przełożeniem 2,65. Większość samochodów SRT była w pułapce 105-106, kiedy jechaliśmy 109,75. Zmodyfikowane SRT z wkręcanymi elementami jechały od 108 do 110. To byli wszyscy faceci z tylnym biegiem 3,09, z którymi jeździłem.
Używamy paska uprzęży AAD, który faktycznie dodaje trochę sztywności podwozia. Używamy również przednich i tylnych drążków rozpórek Mopar. Pomiędzy tymi trzema rzeczami jest to zauważalne.
Wczoraj dodałem trochę folii. Mizerne zdjęcia, ponieważ w warsztacie nie ma zbyt wiele miejsca, aby uzyskać dobry kąt, ale rozumiesz. Zrobiłem wzór R/T Scat Pack z 2013 roku, który Dodge zrobił na pokaz SEMA, aby pokazać swoje samochody Scat Pack z 2014 roku. Avery Dennison SW900 Satin Black. Podoba mi się, jak wyszło. Dobrze wygląda tylko z wargą R/T z przodu i repliką spoilera Hellcat z tyłu.
Prawdopodobnie przyciemnimy trochę koła, trochę więcej antracytu w srebrnym, również przejdziemy na błyszczące wykończenie.
To jest pasek uprzęży. Wyjmujemy ukośne rozpórki, aby włożyć legowisko dla psa z tyłu dla naszego charta. Idzie z nami wszędzie do dnia wyścigu, kiedy wkładam rozpórki z powrotem.
5-punktowe pasy są wymagane od średniej 115 MPH. Będziemy używać tego ustawienia w przyszłym roku. Planujemy ponownie 120 MPH wiosną, a następnie 125 średnio następnej jesieni. Następnej jesieni po wyścigu założymy co najmniej 4-punktowy pałąk, abyśmy mogli jeździć 130+ w 2025 roku. Moja żona powiedziała, że nie przeszkadza jej tak bardzo prędkość, ale nie lubi zakrętów. Powiedziała, że możemy jechać szybciej, ale nie chce jechać zwężeniami znacznie szybciej, więc będziemy musieli oszczędzać czas. Chciałbym, żebyśmy w końcu dostali się do klasy 150 MPH. Jest kilka osób prowadzących Chargera SRT 6.4 w tej klasie, które dobrze sobie radzą w każdym biegu. Stockowy silnik, ale pełne zawieszenie coilover.