Remote starter delay - shuts off then back on - Dodge Charger Forums
Are you interested in the Dodge Challenger? Visit the Challenger Forum @ ChallengerTalk.com for your Dodge Challenger information!

Auto Insurance

» Featured Product
Wheel & Tire Center

Go Back   Dodge Charger Forums > Dodge Charger Discussion > Audio - Alarms - Navigation - Electronics

Audio - Alarms - Navigation - Electronics Member discussions about Charger audio, alarm and navigation systems and other electronics take place here

ChargerForums.com is the premier Dodge Charger Forum on the internet. Registered Users do not see the above ads.
Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 08-23-2007, 09:25 AM
relltherell relltherell is offline
Senior Member
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 257
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Remote starter delay - shuts off then back on

Ok i got a prestige 997 installed in my Car. when i remote start it... it starts up a second... shuts down then starts up again and runs. Any of you alarm pros know the exactly problem so i can have some knowledge before i go back to the alarm installer on saturday. It would lessen my downtime on my precious weekend hours.
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
  #2  
Old 08-24-2007, 01:45 PM
sLOWDOHC sLOWDOHC is offline
Senior Member
 
Join Date: May 2007
Location: Crest Hill/Joliet, IL
Posts: 1,734
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
They probably didnt use a 'tach wire'. They pre programmed a 'crank time' (extremly lazy). Tell them to quit being lazy and run the tach wire. If youre having problems now, imagine when its super cold this winter. It might not start at all.
__________________
Reply With Quote Quick reply to this message
  #3  
Old 08-26-2007, 10:24 PM
ericdl33 ericdl33 is offline
Junior Member
 
Join Date: Jul 2007
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
I had a Viper system installed and had same problem. My installer told me it was going to happen before it even began, explaining that the part that comes with the kit is an inferior piece. He ordered me a DEI antenna thingie (the wire that actually wraps around the ignition) and have not had an issue since.
Reply With Quote Quick reply to this message
  #4  
Old 08-26-2007, 10:58 PM
ChargeRonDavinS's Avatar
ChargeRonDavinS ChargeRonDavinS is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Fishers, Indiana
My Charger: No it actually isn't
Posts: 12,648
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to ChargeRonDavinS
Mine does this too, but will occasionally start fine. Same problem?
__________________

Mortgage Professional - Indiana Florida Georgia
2012 F150 FX4 - 24s, 2 10's, Halos/LED Strips, Tinted LED Tails, Pioneer Navi, HIDs (Deathray variety), LED Kit
2013 Fusion Titanium - Tinted tails & Corners, LED strip, HIDs, LED kit, 15% Tint
2008 Explorer XLT 4x4 - 22" wheels, Pioneer AppRadio, Halos, HIDs, Etc[/COLOR]
Reply With Quote Quick reply to this message
  #5  
Old 08-26-2007, 11:02 PM
modesto83's Avatar
modesto83 modesto83 is offline
Senior Member
 
Join Date: Nov 2006
Location: Tampa
Posts: 1,169
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
yeah, sounds like he using the 12 volt feature instead of the tach wire. tell him you want the wire ran to the tach so it will start on the first crank
__________________

Charger SRT8 24"x 10"s, lambo doors, k&n cai, magnaflow exhuast, hid headlight & fogs, tinted tails, led interiors, viper 5900 remote start, 22elite leather console,
Reply With Quote Quick reply to this message
  #6  
Old 08-26-2007, 11:04 PM
ChargeRonDavinS's Avatar
ChargeRonDavinS ChargeRonDavinS is offline
Senior Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: Fishers, Indiana
My Charger: No it actually isn't
Posts: 12,648
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to ChargeRonDavinS
Damn that means I lose my car for another month or two, maybe more. Needs all kinds of sh*T fixed
Reply With Quote Quick reply to this message
  #7  
Old 08-26-2007, 11:15 PM
kg2140 kg2140 is offline
Senior Member
 
Join Date: Dec 2006
Location: Sun Valley, California
Posts: 323
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Send a message via AIM to kg2140
Yup It's the Tach

Yes, its the Tach wire also has to do with the resistors. I had the same problem. But it's works perfect now.
__________________
2006 Dodge Charger R/T Silver Steel Metallic - Avic-Z1 7" flush screen with Carbon Fiber Bezel, XM Radio with Navtraffic, Bluetooth - Mopar Cold Air Intake - Daytona Color Matched Grille w/ Red R/T emblem - Mopar Hood Struts - Blinker Mod - Auto Headlight Mod - Viper 791XV alarm with autostart - Superchips Flashpaq Tuner - SRT-8 Spoiler - SRT Wheels
Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 

Reply

  Dodge Charger Forums > Dodge Charger Discussion > Audio - Alarms - Navigation - Electronics

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Dodge Charger Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Charger just shuts off in gear while driving!! BigQ Charger Problems/Assistance 622 05-15-2014 04:41 AM
Car shuts off? Ksleigh Charger Problems/Assistance 10 10-04-2007 06:27 PM
Remote starter... yes or no?? ChargerDad General Charger Discussion 25 10-07-2006 08:19 AM
alarm/remote starter ekaz Interior Discussion/Modifications 0 06-27-2006 07:35 AM
Problem with Remote Starter dco397 General Charger Discussion 11 11-19-2005 06:11 PM

Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -6. The time now is 02:17 AM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
© AutoGuide