Oil Pressure PSI ? 5.7 hemi - Dodge Charger Forums
Charger Problems/Assistance You having problems with your Charger? Check and see if it is a common problem and get answers here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
post #1 of 12 Old 03-19-2007, 03:07 AM Thread Starter
Mecha
Senior Member
 
Mecha's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Seattle, Wa
Posts: 3,098
(Thread Starter)
Oil Pressure PSI ? 5.7 hemi

notced today my Oil Pressure PSI.
warmed up and at idle im at 15-16 psi
at cruise and accelerating im at 45-48 psi

is that the same some of you are getting with your 5.7 hemi?
Mecha is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 12 Old 03-19-2007, 03:33 AM
PRoBLeMz
Senior Member
 
PRoBLeMz's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Killeen, TX
Posts: 1,892
your in the norms

Dodge Challenger 392 SRT8(Green w/Envy) Mods soon to follow!
All names changed to protect the Innocent
PRoBLeMz is offline  
post #3 of 12 Old 03-19-2007, 05:13 AM
arfur
Supporting Member (Lifetime)
 
arfur's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: Daventry and Cranfield
Posts: 20,883
Looks good to me...


Don't Hassle the HOFF

Arf - expert in and
arfur is offline  
post #4 of 12 Old 03-19-2007, 05:24 AM
Black R/T R&T
Senior Member
 
Black R/T R&T's Avatar
 
Join Date: Jun 2005
Location: PA
Posts: 885
That is the range mine was at too. When I switched to Royal purple, 5w20, idle went up to about 21-23, and I have seen 60 under acceleration.

2013 Charger R/T MAX -- Bright White
Black R/T R&T is offline  
post #5 of 12 Old 03-19-2007, 07:29 AM
HemiChemi
Senior Member
 
HemiChemi's Avatar
 
Join Date: Nov 2005
Location: I don't argue with fools!
Posts: 13,222
Mine are usually a bit higher, but yours seem OK. I see low 20s at idle and high 50s cruising.

Inferno R/T+R&T, EVIC; 6-disk CD; Sirius; UConnect; Protect Gp; front and rear spoilers, Daytona grille and insert, R/T emblem and hidden trailer hitch.
.

There are 10 possibilities:
you either understand binary, or you don't.

HemiChemi is offline  
post #6 of 12 Old 12-15-2014, 06:09 PM
PAMUNOZ
Junior Member
 
PAMUNOZ's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Toronto
Posts: 17
2007 RT here. My oil pressure usually hovers at 55p range regardless on whether I am idle or not. The odd time I see it go down to lower levels but not often. I just turned on my car about 2 mins ago and the oil pressure is 53p, and I am just idling. Hope that's not cause for concern for me.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	1418691974224.jpg
Views:	40
Size:	45.0 KB
ID:	154961  
PAMUNOZ is offline  
post #7 of 12 Old 12-15-2014, 07:42 PM
Ddaddy
Supporting Member (Lifetime)
 
Ddaddy's Avatar
 
Join Date: May 2009
Location: Philly PA
Posts: 14,172
Garage
This might be a new record...revived a 7-1/2 year old thread!





BTW, your oil pressure is just fine.
Attached Thumbnails
Click image for larger version

Name:	Zombie thread 1.jpg
Views:	380
Size:	194.2 KB
ID:	154977  


2006 Inferno Red SRT-8
Option groups I, II, & III + Sunroof
Built Thursday February 23, 2006
Triple A Performance (AirFunnel, AirHog, Aces IV)


I will drive her until one of us dies! 1/4 mile: 13.388 secs@105.75 mph
Ddaddy is offline  
post #8 of 12 Old 12-15-2014, 08:21 PM
PAMUNOZ
Junior Member
 
PAMUNOZ's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Toronto
Posts: 17
LOL I actually google searched the topic... took me right back to this forum/topic! Anyway thanks good to know. Whew.
PAMUNOZ is offline  
post #9 of 12 Old 01-18-2015, 06:52 AM
abdul aziz
Junior Member
 
Join Date: Jan 2015
Posts: 2
oil pressure senor

i have 2006 chrysler 300c hemi RWD i live in saudia arabia before 2 days i changed the oil sensor due to code and oil leakage from sensor. on old sensor she was giving me 200-250 kpa after warming the car but after changing the sensor she's is giving me 70-80 kpa. is it normal? on full acceleration she is doing 350-400 kpa. please help me
abdul aziz is offline  
post #10 of 12 Old 01-18-2015, 12:33 PM
370 HEMI
Supporting Vendor
 
370 HEMI's Avatar
 
Join Date: Jun 2006
Location: NE Ohio
Posts: 7,550
Quote:
Originally Posted by abdul aziz View Post
i have 2006 chrysler 300c hemi RWD i live in saudia arabia before 2 days i changed the oil sensor due to code and oil leakage from sensor. on old sensor she was giving me 200-250 kpa after warming the car but after changing the sensor she's is giving me 70-80 kpa. is it normal? on full acceleration she is doing 350-400 kpa. please help me
The rule of thumb here is 10 lbs of oil pressure per 1000 rpm.

Since you are at 200-250 kilopascals we would convert that from kpa to psi

so 200 x .145 = 29 psi to 300 x .145 = 43.5 psi.

80 kpa x .145 = 11.6 psi in idle is still fine.

400 kpa in full acceleration is 400 x .145 = 58 psi.

5,500 rpm x 10 psi per 1000 = 55 so you are fine!

Regards,
Brian
BND Automotive LLC
440-821-9040
www.bndautomotive.com


More Power, More Torque, Better MPGs - It's "Rocket Fuel For Your Car"


Custom Designed & Custom Blended "ALWAYS beats off the shelf brands"

Better cooling, better protection without all "The Gunk"
370 HEMI is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Dodge Charger Forums > Dodge Charger Discussion > Charger Problems/Assistance

Quick Reply

User Tag List

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode


Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
First Oil Change to Royal Purple - lost oil PSI at idle REB Performance Discussion/Modifications 33 11-01-2010 06:45 AM
Oil Pressure budoinst Charger SRT-8 Discussion 5 08-21-2006 05:30 PM
oil pressure johnrx Charger Problems/Assistance 12 02-21-2006 09:18 PM
The Max Inflatable pressure posted on my R/T is 51 PSI! Butter06 Performance Discussion/Modifications 35 12-02-2005 07:27 PM
Oil Pressure moparfan Charger SRT-8 Discussion 11 10-29-2005 09:43 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome