Remote Start shuts off after 10 seconds - Dodge Charger Forums
Are you interested in the Dodge Challenger? Visit the Challenger Forum @ ChallengerTalk.com for your Dodge Challenger information!
Dodge Charger Forum Header Dodge Charger Header Right
 

Go Back   Dodge Charger Forums > Dodge Charger Discussion > Charger Problems/Assistance

Charger Problems/Assistance You having problems with your Charger? Check and see if it is a common problem and get answers here.

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Display Modes
Old 10-02-2010, 09:02 PM   #1
Daytona606
Supporting Member (Lifetime)
 
Daytona606's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Nor Cal
Posts: 1,829
Remote Start shuts off after 10 seconds

Hey guys - out of the blue i have an issue with the remote start. i will start it and after about 10 seconds the car will shut off. the problem started out of nowhere and happens everytime. any thoughts? It is a stock remote start.
__________________

2009 HO Superbee 412
2013 SRT8 Jeep Grand Cherokee
Daytona606 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 
Old 10-03-2010, 08:39 AM   #2
CTown R/T R&T
Supporting Member (Lifetime)
 
CTown R/T R&T's Avatar
 
Join Date: Apr 2010
Location: Cleveland, Ohio
Posts: 401
I had the same issue on my van this summer. Would start, run for ten seconds and as soon as the lights came on to signify its running. It would shut off. Took it to the shop, they said it runs through a checklist and shuts the car if off to protect it if theirs a problem. I didn't have time to leave it, so I disconnected it. Later this summer, my battery died because my alternator failed. After replacing the alternator and battery, I reconnected the remote start and its worked fine ever since.
CTown R/T R&T is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-03-2010, 01:37 PM   #3
ChicagoSRT8
Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Chicago, IL
Posts: 633
any check engine lights? mine does the same n then it shuts off due to a cel due to my jba exhaust. Havent gotten around to fixing it.
__________________

2008 Charger SRT8
13.5@103MPH JBA exhaust/ Green Filter drop in
ChicagoSRT8 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-04-2010, 07:42 PM   #4
chargersxt06
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Bloomington MN
Posts: 77
what alarm system do u have and how long have you had it?
chargersxt06 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-04-2010, 08:05 PM   #5
Daytona606
Supporting Member (Lifetime)
 
Daytona606's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Nor Cal
Posts: 1,829
Quote:
Originally Posted by ChicagoSRT8 View Post
any check engine lights? mine does the same n then it shuts off due to a cel due to my jba exhaust. Havent gotten around to fixing it.
you da man! yes now that you mention it i have a cat code. i have had jba shorties for almost 2 years never had a code, then i blew the gasket and had it replaced, a week later i got the code. they have to be related. thanks for your input. any clue as to the cat code, or a fix?
__________________

2009 HO Superbee 412
2013 SRT8 Jeep Grand Cherokee
Daytona606 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-04-2010, 08:06 PM   #6
Daytona606
Supporting Member (Lifetime)
 
Daytona606's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Nor Cal
Posts: 1,829
Quote:
Originally Posted by chargersxt06 View Post
what alarm system do u have and how long have you had it?
no alarm - stock oem remote start. never had a problem in 2.5 years.
__________________

2009 HO Superbee 412
2013 SRT8 Jeep Grand Cherokee
Daytona606 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-04-2010, 08:39 PM   #7
chargersxt06
Member
 
Join Date: Sep 2010
Location: Bloomington MN
Posts: 77
o ok i was asking because i have had 2 different remotes starters in 2 diff cars after a year or 2 i started gettin problems like car shutting off for no reason after running for a few mins and not starting also it killed my battery a few times i found that the connections to the remote starter would get loose and intermittently work so i used zip ties to hold the plugs in tight and havnt had problems since just my personal experience...
chargersxt06 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 10-07-2010, 12:48 AM   #8
ChicagoSRT8
Senior Member
 
Join Date: Feb 2009
Location: Chicago, IL
Posts: 633
Quote:
Originally Posted by Daytona606 View Post
you da man! yes now that you mention it i have a cat code. i have had jba shorties for almost 2 years never had a code, then i blew the gasket and had it replaced, a week later i got the code. they have to be related. thanks for your input. any clue as to the cat code, or a fix?
The CEL has to be reset after you take care of the problem.
I read on here about using 02 sensor foulers. Let me see if I can find it.

Now that it's getting cold I must get this fixed!
__________________

2008 Charger SRT8
13.5@103MPH JBA exhaust/ Green Filter drop in
ChicagoSRT8 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Old 11-14-2010, 07:55 PM   #9
Daytona606
Supporting Member (Lifetime)
 
Daytona606's Avatar
 
Join Date: Apr 2008
Location: Nor Cal
Posts: 1,829
Quote:
Originally Posted by ChicagoSRT8 View Post
The CEL has to be reset after you take care of the problem.
I read on here about using 02 sensor foulers. Let me see if I can find it.

Now that it's getting cold I must get this fixed!
Awesome - i appreciate it. sorry for the delay in response, been pretty busy and havent logged in in a while.
__________________

2009 HO Superbee 412
2013 SRT8 Jeep Grand Cherokee
Daytona606 is offline   Reply With Quote Quick reply to this message
Sponsored Links
Advertisement
 

Reply

  Dodge Charger Forums > Dodge Charger Discussion > Charger Problems/Assistance

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Dodge Charger Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



User Tag List

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
My car will remote start and I do not have remote start on my fob. cue2671 General Charger Discussion 5 03-10-2010 05:08 PM
Trouble at the pump. It always shuts off after a few seconds. Devilgear Charger Problems/Assistance 10 08-28-2009 09:15 AM
3.5L Stalls seconds after engine start VaSEPlus Charger Problems/Assistance 3 05-30-2008 08:38 PM
Passenger Seat Heater - on for 2 seconds and shuts off PUREVIL Charger Problems/Assistance 4 03-18-2008 06:02 PM
Remote starter delay - shuts off then back on relltherell Audio - Alarms - Navigation - Electronics 6 08-26-2007 11:15 PM

» Recent Discussions
Dodge Charger R/T Radio...
Yesterday 11:45 AM
Last post by DodgeCares
Today 06:18 AM
1 Replies, 70 Views
Hennessey's Hellcat...
Today 06:09 AM
by MCaesar
Last post by MCaesar
Today 06:10 AM
1 Replies, 2 Views
non ethanol gas anybody...
09-30-2014 08:53 PM
Last post by Anguish
Today 06:03 AM
3 Replies, 145 Views
2014 3.6L -- Help,...
09-16-2014 07:25 PM
Last post by krautmaster
Today 06:01 AM
4 Replies, 433 Views
ESP not shutting off
Yesterday 08:29 PM
Last post by Bigcountry
Today 04:57 AM
4 Replies, 73 Views
Southern Super Heavy...
09-03-2014 03:03 PM
Last post by boatmangc
Today 04:47 AM
3 Replies, 332 Views
Everything you need for...
Today 04:14 AM
by CARiD
Last post by CARiD
Today 04:14 AM
0 Replies, 25 Views
What is this upper...
Yesterday 02:30 PM
Last post by Manicmechanic
Today 04:14 AM
1 Replies, 81 Views
New Site Upgrade and...
09-23-2014 08:21 AM
by AG Jeff
Last post by Ron380
Today 03:40 AM
108 Replies, 2,701 Views
Considering lowering...
09-30-2014 01:45 AM
Last post by Blaquesmith
Today 02:30 AM
10 Replies, 597 Views
Powered by vBadvanced CMPS v3.2.2

All times are GMT -6. The time now is 06:26 AM.



Powered by vBulletin®. Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
User Alert System provided by Advanced User Tagging (Pro) - vBulletin Mods & Addons Copyright © 2014 DragonByte Technologies Ltd.
© AutoGuide