Heater not working!!! - Dodge Charger Forums
Interior Discussion/Modifications Discussion about modification of the interior of the vehicle. Such as the addition of mp3 players, dash kits, etc.

 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
#1 Old 11-22-2009, 09:52 AM
ERAVILA87
Senior Member
 
ERAVILA87's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: CONROE, TX
Posts: 504
(Thread Starter)
Heater not working!!!

I live in Houston Texas and I bearly had to start using my heater and it bearly blows warm air. Blows cold air fine. I have and 07 SE 3.5L. Any one had this problem?
ERAVILA87 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
#2 Old 11-22-2009, 06:23 PM
Black Bullet
Senior Member
 
Black Bullet's Avatar
 
Join Date: Jun 2007
Location: Ottawa, Canada
Posts: 2,200
Quote:
Originally Posted by ERAVILA87 View Post
I live in Houston Texas and I bearly had to start using my heater and it bearly blows warm air. Blows cold air fine. I have and 07 SE 3.5L. Any one had this problem?
Check your engine coolant level, it is probably low. First thing that stops working when you lose coolant is the heater.

Just had my radiator replaced, after this happened. Also experienced it in other cars.

Living the HEMI lifestyle.
Black Bullet is offline  
#3 Old 11-23-2009, 07:09 PM
ERAVILA87
Senior Member
 
ERAVILA87's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: CONROE, TX
Posts: 504
(Thread Starter)
Its fine..

The fluid level is fine.. Just below the max line.
ERAVILA87 is offline  
#4 Old 11-23-2009, 07:28 PM
wickedchargerrt
Banned User
 
wickedchargerrt's Avatar
 
Join Date: Feb 2007
Location: lansing ks
Posts: 14,749
the next thing you need to do is touch both the two heater hoses going into the firewall on your car. Get the car to operating temp, and turn the heater on. Pop the hood and find the two hoses. (they are about the diameter of a quater). Feel them with your hand. They should both be hot, Hot enough where you cant hold onto them for long (about 140 degrees) after doing this get back on here and let us know. Hopefully they are both equally hot. You are looking for a difference between the two hoses which should be none to minimal
wickedchargerrt is offline  
#5 Old 11-25-2009, 03:31 AM
jane1983
Junior Member
 
Join Date: Nov 2009
Posts: 3
Probably, just due to the heavy friction and more standouts, the coolant damaged or the heat may be produced... recheck the internal accessories and the fluid level and consumption targets, you will get a good results..
jane1983 is offline  
#6 Old 12-01-2009, 06:42 PM
ERAVILA87
Senior Member
 
ERAVILA87's Avatar
 
Join Date: Feb 2009
Location: CONROE, TX
Posts: 504
(Thread Starter)
Answer

It was my thermostat that wasnt working. Dealer replaced it for free under warranty.
ERAVILA87 is offline  
#7 Old 02-11-2014, 12:46 AM
bee2
Junior Member
 
Join Date: Jan 2014
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by wickedchargerrt View Post
the next thing you need to do is touch both the two heater hoses going into the firewall on your car. Get the car to operating temp, and turn the heater on. Pop the hood and find the two hoses. (they are about the diameter of a quater). Feel them with your hand. They should both be hot, Hot enough where you cant hold onto them for long (about 140 degrees) after doing this get back on here and let us know. Hopefully they are both equally hot. You are looking for a difference between the two hoses which should be none to minimal
I have similar problem, I check my car heater hoses one is hot (top one) and other one is normal. Not sure whatís issue, do I need to change my carís thermostat? Please help!
bee2 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
Reply

  Dodge Charger Forums > Dodge Charger Discussion > Interior Discussion/Modifications

Quick Reply
Message:
Options

Register Now

In order to be able to post messages on the Dodge Charger Forums forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.
User Name:
If you do not want to register, fill this field only and the name will be used as user name for your post.
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.
Password:
Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.
Email Address:

Log-in

Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



User Tag List

Thread Tools Search this Thread
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes
Linear Mode Linear Mode


Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Stinky Heater???? torredcharger Charger Problems/Assistance 10 01-25-2010 09:49 PM
dual zone heater stopped working Ruby Charger Problems/Assistance 10 09-29-2008 02:52 PM
MDS working / not working. Going to dealer PLUM CRZY 1074 Charger Problems/Assistance 8 02-15-2008 08:56 AM
Is your heater weak too ? calvinator General Charger Discussion 27 12-08-2007 02:01 PM
Block Heater DeanoBee Canada / Mexico 9 12-22-2006 02:44 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome